Zgornja blefaroplastika nam povrne spočit in mladosten videz

Korekcija zgornjih vek ali blefaroplastika (P) je manjši kirurški poseg, ki vam omogoča povrnitev iskrivega in spočitega pogleda. Na ta način se odstrani odvečno tkivo očesne veke, ki nam daje utrujen videz obenem pa povzroča občutek težkih oči, ki lahko vpliva tudi na vaše vidno polje. Staranje in izguba mišičnega tonusa je sicer naravni proces, ki pa se mu v tem primeru lahko zoperstavite z korekcijo zgornjih vek. Omenjeni postopek ali blefaroplastika je krajši poseg, ki ne zahteva dolgotrajnega okrevanja in vam prinaša takoj vidne rezultate. S pomočjo blefaroplastike boste pridobili pomlajen izgled, predvsem pa dosegli spočit in sproščen videz.

Sama blefaroplastika je največkrat uporabljena iz estetskih ali pa funkcionalnih razlogov, največkrat pa je poseg kombinacija obojega. Za poseg se lahko odločite sami. Pred posegom je potrebno estetskega kirurga obvestiti o svojem zdravstvenem stanju, ki bi lahko negativno vplivalo na potek celjenja, prav tako pa je potrebna posebna pozornost pri tistih, ki imajo kakršne koli očesne bolezni. Tu lahko posebej izpostavimo glavkom, sindrom suhega očesa ali pa odstop mrežnice, določene kardiovaskularne bolezni ter sladkorno bolezen. Omenjena stanja vsekakor potrebujejo podroben pregled pred kakršnim koli posegom.

blefaroplastika

Rezultat, ki nam jo lahko da blefaroplastika so bolj odprte oči, ki našemu obrazu doda svežino, mladost ter spočit videz. Sam poseg lahko kasneje kombiniramo tudi z apliciranjem botulin toksina, s pomočjo katerega ustavimo nastanek gubic okoli oči.

Sam poseg ali blefaroplastika poteka nekje med 60 in 90 min. Po samem posegu pa je priporočljivo spanje z dvignjenim vzglavjem, kar prepreči prekomerno otekanje, obenem je potrebno redno hlajenje področja. V času okrevanja ne glejte televizije in drugih elektronskih naprav. Poskušajte aktivno počivati, saj bo le tako vaše okrevanje hitrejše. Rane, ki jih je povzročila blefaroplastika se hitro celijo. Okrevanje po samem posegu traja nekje med 7-10 dni, za optimalno okrevanje pa je priporočljiv bolniški stalež. Po samem posegu bodite tudi vsa potrebna navodila za nego. Korekcija vek ali blefaroplastika lahko izboljša videz vaših zgornjih vek, ne omili pa procesa staranja. Ustrezna nega ter zaščita vam bo pomagala pri ohranjanju pridobljenega mladostnega in spočitega videza.