Peleti kako izbrati prave

Peleti so najbolj naravni ogrevalni material, kaj je narejen iz ostankov lesa, ki ostane od proizvodnje, zato zaradi njih ne sekajo dodatno dreves in so zato okolju prijazni. Ogrevanje na palete je poceni, ekološko in naravno zato poskrbite za zimsko zalogo že zdaj, ker se je zima dejansko že začela, saj je hribe letos že pobelil sneg. Paleti bodo vašemu domu dali dovolj topline in energije za vso zimo, le nabaviti jih je potrebo pravočasno, da  se vam lahko dostavijo na dom.

peleti

Kako izbrati prave palete? Niso vsi paleti dovolj kakovostni, da bi dajali dovolj toplote in energije za vašo peč na ogrevanje s peleti. To pomeni, da nekateri proizvajalci ne poskrbijo za to, da bi bili peleti dovolj suhi, da ne bi vsebovali veliko vode, saj na ta način seveda ne morejo dobro goreti, to pa zato ne, ker se morajo najprej posušiti in šele  nato lahko gorijo. Med sušenjem v peči šumi, kar lahko sami slišite, to pomeni, da odteka vida in se spreminja v pari. Takrat peč nima nobene moči in energije ampak se trudi osušiti pelete. Takrat se izgubi največ energije in ko peleti končno začnejo goreti že nimajo več nobene moči in tako lahko ostanete tudi pri mrzli peči.

Nekateri peleti, ki so tudi slabi pa so mešani z lubjem, kar enako pomeni, da ne bodo imeli dovolj moči, dovolj kilovatov za ogrevanje, saj lubje ni les in tudi vsebuje precej vode. Zato priporočamo previdno izbiranje proizvajalca peletov, da boste imeli doma res kvalitetne, dovolj suhe in iz pravega lesa da se boste lahko mirno greli ob res topli peči vso zimo.

Peleti, ki niso kvalitetni sploh ne vi smeli priti na tržišče, se pa žal dogaja ravno to, da jih je kar nekaj. Da ne boste razočarani, najdite res zaupanja vrednega proizvajalca, kateremu kakovost ne bo nihala.