Scart HDMI pretvornik mora imeti visoko ločljivost

Scart HDMI pretvornik je zelo uporaben zato, da ne vržete stran svojih starih delujočih naprav, ki imajo scart izhod, zato rabite zmogljiv pretvornik, da bi povezali stare in nove naprave, potrebujete Scart HDMI pretvornik, ki bo pretvoril analogni signal v digitalnega. Tako boste lahko prenašali sliko in zvok iz stare naprave na novo in obratno. Scart vhod imajo še na primer DVD predvajalniki, set top boxi, igralne konzole ali pa tudi na primer HD zaslon. Ta pretvornik je univerzalni in ima Scart vhod ter hdmi izhod.

Scart HDMI pretvornik

Scart HDMI pretvornik je lahko osnoven ali zelo kakovosten in profesionalen. Priporočamo profesionalnega, ker z njim ne boste imeli težav s prenašanjem slike in zvoka. Scart HDMI pretvornik ima eno vtičnico scart in eno hdmi vtičnico na drugi strani. Njegova ločljivost pa je Full HD 1080p, kar je dovolj za zelo kakovostno sliko in zvok, ki ju potrebujete zase ali za profesionalno rabo. Združljiv je tudi s televizijo HD. Je majhen in neopazen ter zelo priročen.

Tehnologija gre tako hitro naprej, da bi morali na dve leti menjati vse naprave, kar je zelo drago in nima smisla. Veliko ceneje je, da se nabavijo pretvorniki, ki pretvarjajo signale iz starih naprav v nove, kot je na primer Scart HDMI pretvornik, ki vam bo prihranil ogromno denarja za novo napravo. Zakaj ne bi porabili stare naprave, ki so bile izdelana bolje kot nove in delujejo dlje časa, prav do konca s tem, da ne izgubite prav nič na signalu in zvoku, če ste na to zelo občutljivi.

Vendar pozor, niso vsi pretvorniki enake kakovosti. Odvisno je kako so narejeni, iz katerih materialov in na kakšen način, tudi, kdo jih je izdelal. Zato se raje odločite za enkrat dražji pretvornik visoke profesionalne kvalitete, kot za takega, ki ga boste lahko vrgli stran in boste potem vseeno kupili odličnega. S tem, da boste imeli še slabo mnenje o pretvornikih.