Blefaroplastika – vaša rešitev za večni mladostni videz

Blefaroplastika ali korekcija vek je eden najpogostejših posegov na vekah, ki vaše oko estetsko odpre, pomladi in vaš videz naredi bolj mladosten in svež. Vsa vprašanja o tem ali je blefaroplastika primeren poseg za vas, kako poteka celoten postopek posega, kakšno je okrevanje in še več, si lahko preberete na spletni strani https://n-suvorov.com/korekcija-vek-zgornja-in-spodnja-blefaroplastika/. V nadaljevanju pa naj vam podam nekaj osnovnih informacij in napotkov glede omenjenega posega.

Blefaroplastika je estetski poseg, s katerim odpravimo vse nepravilnosti okoli vek, od povešene, ohlapne in odvečne kože do odvečnih maščobnih tkiv. Glede na vaše težave in skladno s posvetom z estetskim kirurgom se lahko odločite za operacijo zgornjih, spodnjih ali obeh vek hkrati. Blefaroplastika bo tako odpravila videz utrujenih oči, se pravi odvečno in pobešeno kožo, ter nabuhle oči. Vaš obraz pa bo pridobil  tisti mladostni, pomlajeni, svež videz, ki ste ga iskali v svojem odsevu.

Blefaroplastika prav tako ni primerna za čisto vsakega posameznika, zato je ključnega pomena, da se predhodno posvetujemo z izbranim estetskim kirurgom. Posamezniki s krvožilnimi boleznimi, z neuravnanim visokim krvnim pritiskom ter sladkorni bolniki niso primerni kandidati za korekcijo vek. Prav tako niso primerne osebe, ki se soočajo z različnimi očesnimi boleznimi. Blefaroplastika pa je lahko tudi zelo tvegana pri osebah, ki imajo probleme s ščitnico. Pri njih namreč lahko zelo hitro pride do komplikacij tekmo operacije.

Morda za zaključek še nekaj besed glede okrevanja. Okrevanje po blefaroplastiki je dolgotrajni postopek, kjer je končni rezultat viden šele po nekaj mesecih. Čeprav že v roku dveh tednov izginejo otekline in podplutbe okoli oči, je celjenje vreznih ran nekoliko daljše. Priporoča se spanje z dvignjenim zatiljem, se pravi z dodatnimi blazinami, saj s tem omogočimo hitrejše plahnenje oteklin. Strogo se je prepovedano izpostavljati soncu in močno priporočljiva je uporaba krem z zaščitnim faktorjem SPF 30, saj s tem preprečimo pojav hiperpigmentacije. S svojim ustaljenim ličenjem pa lahko pričnete po tednu dni od operacije.

Če želite še naprej obdržati svež, mladosten pogled na svet in se nikakor ne morete sprijazniti z odvečno in povešeno kožo okoli vaših oči, potem je blefaroplastika rešitev za vas. Najdite sebi najprimernejšega estetskega kirurga in se naročite na posvet z njim.