Botoks je povsem varno zdravilo, če z njim rokuje strokovnjak

Bi se radi znebili gubic na obrazu? Vas morda moti (pretirano) potenje? Potem preberite več o botoksu in se po strokovnem posvetu odločite za ta varen poseg. Botoks se uporablja za glajenje, odpravljanje in preprečevanje novih gubic. V rokah strokovnjaka je njegova uporaba varna, zato vas ne rabi skrbeti. S pomočjo botoksa se da uspešno preprečiti prekomerno potenje v rokah, nogah in pazduhah, izboljša se nekatere obrazne poteze, nagubanost brade in povešenost ustnih kotičkov, z njegovo pomočjo se da preprečiti in zdraviti migrenske glavobole, izboljša se videz obraza po prizadetosti obraznega živca, odpravi se gubice itd.

botoks
Botoks se uporablja za različne namene.

Botoks namreč deluje tako, da za nekaj časa onemogoči krčenje mišic, v katere je bil vbrizgan. Sam poseg ne traja več kot deset minut. Zdravnik vas najprej pregleda in na podlagi tega določi mesto injiciranja botoksa. Izbrano področje očisti, nato pa s pomočjo tanke igle vnese preparat na to mesto. Učinek delovanja botoksa bo viden po približno sedmih dneh, delovati pa bo začel že malo prej, kar lahko občutite kot zategovanje ali rahel glavobol. Po sedmih dneh vas bo zdravnik še enkrat pregledal in po potrebi dodal še malo botoksa, da bo videz naravnješi. Učinki botoksa začnejo popuščati po štirih mesecih, popolnoma izzvenijo pa po šestih.

Botoks je varno zdravilo (seveda, če z njim rokuje strokovnjak), zato so stranski učinki zelo redki. Možne so predvsem vbodne pike ali modrice, ki se pojavijo kmalu po posegu in dokaj hitro izzvenijo. V res redkih primerih lahko pride do spusta obrvi ali vek, a če vas zdravnik predhodno res dobro pregleda in pravilno določi mesto injiciranja, do tega praktično ne more priti.

Botoks se uporablja tudi za zmanjšanje prekomernega potenja. Ta poseg traja malce dlje (30 minut) in je malo bolj boleč. Na izbrano mesto se nanese anestetična krema, ki področje omrtviči, da so vbodi kar se da neboleči. Tudi tukaj se učinki pokažejo po sedmih dneh.