Kdaj se je najbolje odločiti za implantat?

Implantat je lepo oblikovan keramičen zob, ki se ga vsadi v kost čeljusti tako, da zgleda, kot da je pravi in se ne loči od drugih zob. Estetsko je zelo dovršen ter fiksen, zato vam ne ob padle iz ust, ko boste grizli ali se smejali. Se sprašujete, kdaj se odločiti za implantat? Vsekakor takrat, ko vaš izgled ni več lep in vam manjkajo zobje pa tudi takrat, ko ugotovite, da ne morete več normalno gristi in jesti, kajti to je zelo pomembno za prebavo in zdravje.

Zobni implantat je dosti boljša izbira kor karkoli drugega, proteza na primer alo mostiček, ker proteza ni fiksna, pod njo gre hrana, lak tišči in žuli, povzroča alergije, poči in ni več primerna, če človek shujša ali se zredi. Dober in kakovosten implantat z vsem tem nima nobenih težav. Lahko ga sicer odvijete z vsadka in očistite, po potrebi tudi na straneh, kjer se dotika zob.

implantat

Zobni implantat pa je lahko kakovosten ali pa tudi ne preveč, zato morate dobro izbrati, ker gre za vaša usta in zdravje. Nekakovostni so res volj poceni ampak se ne vrastejo dobro, tkivo jih ne preraste in ne postanejo del telesa, kar je lahko zoprno ter povzroči vnetja.

Kakovosten implantat ima grobo površino in je narejene iz čistega titana, nerjavečega kakovostnega jekla ter prevleče ns keramiko.  Najbolje je, da ga namesti izurjen zobozdravnik, ki bo pregledal situacijo in če je kaj za pozdraviti prej, na primer paradentozo, se bo tega lotil najprej in šele na to vstavljanja implantatov.

Tako bo sicer poseg trajal dlje časa, bo pa zelo zanesljiv in gotovo ne boste imeli nobeni komplikacij, kot jih lahko doživite z neizkušenim zdravnikom v tujini ter poceni implantati. Če se kaj zakomplicira, jih je treba zopet odstraniti in namestiti nove pa še zdraviti vmes, kar postopek res podaljša.