Kako lahko ortodontija naredi vaš nasmeh filmski

Ortodontija pomaga, če imate težave s krivini zobmi, kar je precej pogosta napaka, ki ni samo estetski problem. Vendar dober ortodont lahko vse to popravi. Ortodontija je najbolj učinkovita pri otrocih, saj se pri njih še niso zobje tako stabilizirali in jih je lažje premakniti, da ostanejo na svojih mestih. Pri odraslih je to malo težje, ponavadi mora sodelovati tudi kirurg, vendar je možno. V nekaterih primerih pa morajo potem odrasli nositi oporo za zobe, da ne zlezejo nazaj na prvotna mesta, vendar se jo z lahkoto sname iz ust, če morate na primer govoriti na govorniškem odru ali kaj podobnega.

 ortodontija

Ortodontija se ukvarja z zobmi, ki so razmetani v ustih. To je lahko le malo vidno ali pa zelo. Problem takih zob je, da to ne zgleda lepo in se ti ljudje nočejo smejati ali kazati zob, ker jim je nerodno. Zaradi tega jim peša samozavest. Drug problem, ki ga rešuje ortodontija, pa je ugriz. Razmetani zobje ne morejo dobro žvečiti, ker se grizalne površine ne ujemajo. Zato pacient golta cele kose hrane, kar je za prebavo izjemno slabo.

Človek je narejen tako, da se mu začne prebava že v ustih, ko hrano zmelje z zobmi in jo premeša s slino. Zato moramo dolgo in dobro žvečiti, kar se ne da, če zobje niso ravni zgoraj in spodaj. Tukaj nastopi ortodontija kot rešitev. Nekaj časa boste vi ali otrok nosili zobni aparat, ki je lahko v obliki zvezdic. Ta je zelo popularen kot okras. Lahko pa je neviden zobni aparat, ki je za zobmi ali prozoren, tako da nihče ne bo opazil, da nosite aparat.

Postopek traja nekaj tednov ali mesecev, odvisno je od vaše starosti in stanja zob. Ortodonta boste morali obiskati nekajkrat, da vzame odtis zob in da naredi ter namesti aparat v vaša usta. Ko bo postopek končan, boste izjemno veseli, saj boste super izgleda in še jedli boste lahko odlično hrano. Naročite se na pregled sedaj.