Antikvariat ima tudi knjige, ki jih v knjigarni ne dobite

Antikvariat sredi Ljubljane je okras mesta in zbirna točka knjižnih sladokuscev, knjige pa dobite tudi tukaj https://www.antikvariatalef.si/, kjer boste našli bol redke knjige, tiste, po katerih ni veliko povpraševanja. Dobite tudi leposlovne in druge večje zbirke. Tisti, ki radi berete in cenite knjige veste, da je antikvariat nepogrešljiv za knjižne molje, saj se določenih knjig ne da več dobiti, saj ni ponatisov ali pa so knjige tako stare, da ponatisa nikoli več ne bo in so tudi zelo dragocene. Vseh knjig nimajo v prostorih antikvariata, so pa v skladišču in te vidite preko spleta ter jih tudi lahko naročite, da jih dobite domov.

antikvariat

Antikvariat sredi Ljubljane v samem centru vas vabi, da ga obiščete in hkrati imate lep izlet v prestolnico, zato lahko spotoma obiščete še druge poletne aktivnosti in znamenitosti našega starega glavnega mesta. Antikvariat Alef ima veliko izbiro humanistike, kjer odbite veliko domače in prevedene proze ter poezije, knjige iz uporabnih ved, otroško in mladinsko literaturo, umetnost in naravoslovje. Dobite tudi leposlovje v veliko tujih jezikih, kot so angleščina, nemščina, francoščina in španščina.

Antikvariat je posebne vrste knjigarne, kjer boste dobili novejše knjige in tudi starejše, nekatere tudi niso dobro ohranjene. V običajnih knjigarnah pa dobite izključno nove zapakirane knjige iz tiskarne. Osnovna dejavnost antikvariata je prodaja in odkup knjig iz druge roke in drugih tiskov. Odkupujejo tudi razglednice, zemljevide, grafike, rokopise, fotografije in še marsikaj drugega starega ter rabljenega.

Znanje odličnega antikvarja presega zgolj knjigotrštvo, ker se veliko ukvarja z raznimi umetniškimi deli, ki imajo različno kulturno-zgodovinsko vrednost. Zato mora vedeti, kam se določeno delo uvršča v kulturno-pisni dediščini, kako redko se pojavlja na trgu in kakšna je njegova zgodovinska pot. Hkrati mora poznati svetovno in slovensko zgodovino, literarno zgodovino, filozofijo, sociologijo, religijo, politologijo in druge humanistične družboslovne vede. Ne sme mu biti tuja niti umetnostna zgodovina in tehnična zgodovina knjige ter pismenstva. Če bi radi nekaj posebnega, je to prava knjižna trgovina za vas.