Parodontolog je specialist, ki reši izpad vaših zob

Parodontolog je specialist za zobe, ki pomaga pri parodontozi, ki je zelo nevarna bolezen. Tu so preverjene storitve na Luxdental, kjer so sposobni specialisti, ki poskrbijo za to, da ne izgubite vseh zob zaradi te zahrbtne bolezni. Njen problem je, da je pacient niti ne opazi in lahko tako napreduje, da se zobje že začnejo majati. Parodontolog opazi že začetne znake te bolezni in sicer se vidi po nalaganju zobnega kamna, barvi dlesni ter krvavenju, da je nekaj zelo narobe. Vse skupaj spremlja tudi neprijeten zadah iz ust.

parodontolog

Če imate neprijeten zadah iz ust in vedno kosmate zobe, če temnijo in imate krvavitve iz dlesni, potem je parodontolog specialist, ki bo vedel, ali imate parodontozo ali ne. Zato se naročite na pregled in se posvetujte z njim. Ko vas bo pregledal, bo vedel, kaj je narobe in vam bo predstavil možne rešitve. Najprej bo parodontolog predlagal, da se odstranijo zobne obloge in če jih imate res veliko, potem vas bo poslal do drugega specialista, ustnega higienika, ki bo to naredil.

Ko bodo zobne obloge odstranjene, vam bo pomagal na druge načine in vas primerno zdravil, da se zobje zopet utrdijo in da se zaustavita vnetje ter krvavenje tkiv. Če bolezen ni preveč napredovala, zob ne boste izgubili, drugače jih lahko izgubite vse. Parodontolog je vaša edina rešitev pri tem in poiščite res pravega, zanesljivega ter izkušenega, kar smo predlagali na zgornji povezavi.

Nastanek paradontoze je največkrat posledica nepravilne prehrane in nezadostne ustne higiene. Nepravilna prehrana pomeni, da jeste verjetno preveč sladkorjev, slaščic, sadja, medu in mlečnih izdelkov, ki uničujejo zobe in povzročajo zobni kamen, ki nastane zaradi nabiranja bakterij. Bakterije se učinkovito lahko odstranijo s pomočjo redne ustne higiene po vsakem obroku z dobro zobno pasto, zobnimi in medzobnimi krtačkami ter zobno nitko. Tudi, ko boste zdravi, morate tako ustno higieno upoštevati, če nočete, da se bolezen ponovi.