Posteljnina naj diši po gozdu, da boste dobro spali

Posteljnina je pomemben del spalnice in zdravega spanja, saj brez kakovostne, čiste in sveže posteljnine ni ravno prijetno spati, če sploh lahko. Naj bo dišeča po smreki ali borovem gozdu, sivki ali kakšnem nežnem vonju, ki vas bo uspaval in vam oprl dihalne poti. Posteljnina je najboljša iz kakovostnih naravnih materialov, da lahko vpija naš znoj in se toliko ne zaredijo pršice, tako je spanje dosti bolj zdravo in kakovostno vso noč.

Pomembno je, da spimo v enem kosu vsaj 8 ur, da si med tem celice odpočijejo in obnovijo, da smo drug dan pripravljeni na nove akcije in zmage.  Če ne spimo, smo zelo razdražljivi in nestrpni, ne moremo se skoncentrirati na delo, vse traja dlje, delamo napake in se lahko spravimo v nevarnost. Kakovostna posteljnina nas bo zasanjala v prijeten spanec, zato naj bo iz bombaža ali svile, lanu alki konoplje.

posteljnina

Kakšna pa naj bo posteljnina? Kakovostna, iz naravnih materialov in lepe barve. Lahko je pisana ali enobarvna, najbolje je, da so barve umirjene, modre, vijolične, temne ali pastelne. Te najbolj uspavajo. Medtem ko divje barve kličejo k akciji, pa ne boste spali vso noč, no to bi bilo v redu za mlade pare. Pred spanjem se še oprhajte, saj tudi voda pomirja in pomaga k zdravemu spancu.

Posteljnina naj bo vedno sveža, menjajte jo vsaj tedensko, če pa imate težave s kožo, menstruacijo, potenjem ali prehladom pa jo menjajte bolj pogosto. Iz naravnih materialov ne bo statična, kar tudi zelo slabo vpliva na spanec. Seveda na zdrav spanec vpliva tudi trdota postelje ter količina posteljnine. Bolje je, da ste manj oblečeni in imate več posteljnine, tako boste lažje spali. Še najboljše je, če je človek pod posteljnino gol vendar mora vtem primeru imeti več kosov posteljnine, da se zrak spodaj segreje in mu je prijetno toplo vso noč.