Prsna črpalka – katero izbrati?

Dojenje je prva povezava, ki jo vzpostavita mati in njen novorojenček. V zadnjem času se pomen dojenja vse bolj poudarja, zato je lahko stiska mamic pri katerih dojenje z otrokom, zaradi različnih vzrokov ne steče, velika. Naj takoj poudarimo, da je vsaka taka stiska odveč. Mamic, ki ne dojijo je veliko in ne bojte se, če boste tudi same morale prisegati na uporabo prsne črpalke. Da slednje ne boste po nepotrebnem kupovali, obstaja tudi izposoja prsne črpalke po vsem dosegljivih cenah – ker le redko katera mamica slednjo uporablja dolgo časa.

 

prsna črpalka

 

Kdaj je potrebna uporaba prsne črpalke?

Prsna črpalka je medicinski pripomoček, ki se uporablja za ohranjanje ali povečanje količine mleka v dojkah mlade mamice. S pomočjo prsne črpalke se nato mleko preko prsnih bradavic prečrpa in po potrebi skladišči.

Vzroki, ki vodijo v potrebo po prsni črpalki so različni. Pogosto je uporaba potrebna pri materah po carskem rezu, kjer dojenje običajno takoj ne steče, mleko pa nato nastaja z zamikom, zato ga je potrebno črpati, da ne pride do težav kot je na primer mastitis. Uporaba prsne črpalke je lahko potrebna, če je mleka preveč, če želimo spodbuditi njegovo proizvodnjo in podobno. Črpanje mleka je potrebno tudi v primeru prezgodnjega rojstva otroka, ko mleko nastaja, čeprav ga otrok ne uživa. Tako mleko se lahko zamrzne in ga otrok prejme kasneje.

S črpanjem mleka lahko mati pridobi informacijo o tem, koliko mleka je otroku dejansko na voljo – tak način se uporablja predvsem takrat, ko otrok kljub dojenju ne pridobiva na telesni masi.

Zakaj izbrati izposojo prsne črpalke?

Izposoja prsne črpalke postaja vse bolj priljubljena izbira različnih uporabnikov, saj se le redko zgodi, da boste prsno črpalko uporabljali dalj časa. Izposoja je enostavna in finančno dostopna, na voljo so različni modeli, pri tem je ključno, da so vsi modeli močnejši od črpalk dostopnih po ugodnih cenah za nakup. Pred izposojo se pozanimajte o načinu uporabe prsne črpalke, saj lahko neznanje vodi tudi do raztrganine prsne bradavice.