Zobni aparat

Imate tudi vi težave z zobmi? Tudi vaši zobje niso ravno najbolj ravni in sijoči. Potem lahko to težavo odpravite z aparatom za zobe. Zobni aparat je namenjen vsem, ki nimajo ravno najlepšega nasmeha, oziroma jim zobje ne rastejo najbolj v pravilni smeri. Zobni aparat največkrat dobijo otroci predpiše pa jim ga ortodont. Ortodont je tisti zdravnik, ki nam naredi in namesti zobni aparat, k njemu pa potem hodimo tudi na vse popravke in nastavitve.

Zobni aparat je še nekdja veljal za nekaj, čemur so se vsi izogibali. Zobni aparat namreč ni samo za kratek čas, ponavadi ga nosijo tudi po nekaj let, navajanje na zobni aparat pa je skrajno mučno, saj ni ravno najbolj prijeten za nošnjo, vsaj dokelr se ga ne navadiš, z njjim pa pride tudi večje vzdrževanje ustne higiene, saj se hrana velikokrat zatakne za zobni aparat, zato je potrebno še bolj natačno čiščenje in opravljanje ustne higiene.

Zobni aparat pa, če je tako veljalo nekoč sedaj ni več nekaj česar se sramujemo. Kajti zobni aparat je za nekatere postal pravi modni dodatek, nanj lahko namestimo zvezdice, vse bolj pa je postal popularen bel zobni aparat, saj z njim naš nasmeh še vedno izgleda nekoliko lepši. Ampak bolj kot za modni dodatek, je zobni aparat namenjen, popravilu našega nasmeha. Zobni aparat ima namreč nalogo, da na nek način usmerja rast zob, in tako omogoči, da rastejo v pravo smer in se ne zvijajo ter omogočajo sosednim zobom, da tudi oni rastejo pravilno. Pa tudi, če smo včasih opazili, da zobni aparat nosijo le otroci in mladostniki, temu ni več tako. Zobni aparat je namenjen tudi odraslim osebam, ki si želijo popraviti svoj nasmeh. Seveda zobni aparat ne nosimo samo in zaradi estetskih razlogov ampak zato, ker pravilna postavitev zob lahko doprinese k estetskemu nasmehu in višji samozavesti.